06-21822919
info@nationalevitaliteitsdag.nl

vitaal leven

Eigenwijs in vitaliteit is een platform van bevlogen professionals op het gebied van leefstijl, werk en voeding.

Wij organiseren elk jaar de Nationale Vitaliteitsdag (NVD) op 25 september. Je leert op deze dag nieuwe methoden en instrumenten ontdekken om je eigen gezondheid te verbeteren.

Vitaliteit voor iedereen!

Een gezonde leefstijl heeft een positief effect op alles. Wanneer je op eigen-wijze naar jouw vitaliteit kijkt, vergoot je de motivatie om in beweging te komen voor werk, eigen doelen én het behoud van een goede Life-Balance. 

Vitaliteit staat voor bevlogenheid, levenslust, energie en plezier hebben. Vitaliteit is een samenspel van verschillende factoren die er samen voor zorgen dat je je vitaal voelt en minder vaak ziek bent. Zowel thuis als op je werk. Voldoende bewegen, gezond eten en stoppen met roken zijn belangrijke factoren, maar er zijn nog veel meer gebieden waarop je jouw vitaliteit kunt beleven. Dus neem de regie over jouw eigen leven en gezondheid en vergroot jouw mogelijkheden om ambities en dromen waar te maken. 

De huidige werkelijkheid vraagt steeds meer om zelfsturing en eigen verantwoordelijkheid!

Gezondheid is van groot belang; weten wat goed voor je is, waar je energievreters zitten en je energie-gevers. Bewust bezig zijn met gezonde voeding voorkomt ziekte, uitval en in veel gevallen allerlei kwalen. Bewust zijn van wat je kunt laten liggen in de supermarkt en wat je daadwerkelijk voedt. Preventief werken aan je gezondheid helpt om vitaler te voelen op alle vlakken en voeding draagt daar voor een groot deel aan bij.

Banen die tot voor kort bestonden, bestaan voor een groot deel niet meer; mensen zitten thuis, niet alleen omdat zij zonder werk zitten, maar ook omdat werk andere functies en rollen omvat dan zij gewend zijn. Tegelijkertijd is dat een oorzaak van stress bij mensen die wel werk hebben. 80% van de mensen is ontevreden over zijn werk. Omdat rollen verschuiven. Technologische ontwikkelen nemen toe, industriële tijdperk is voorbij en we gaan anders organiseren. 

Grenzen vervagen tussen werk en leefstijl. In balans zijn vraagt om tijdig aandacht voor ontspanning en inspanning.